ArcoClaim sluit inschrijving op 2 november 2022

Gedupeerden die mee willen doen aan de rechtszaak van ArcoClaim kunnen zich nog inschrijven tot woensdag 2 november 2022 om 24:00 uur. Daarna sluit de inschrijving.

ArcoClaim heeft namens haar leden een massaclaim, een rechtszaak, ingesteld tegen de Belgische Staat, Belfius bank en Beweging.net. We vertegenwoordigen zo’n 15.000 gedupeerden.

Het is al geruime tijd bekend dat ook in de Arcozaak sprake zal zijn van verjaring. Die verjaring treedt in op 6 maart 2023. Precies vijf jaar nadat de Raad van State besloot dat de staatwaarborg niet geldig was voor Arco-gedupeerden.

Toch kunnen we niet tot het laatste moment wachten om nieuwe inschrijvers mee te laten doen. Daar zijn 2 redenen voor:

  1. Na de inschrijving is er tijd nodig voor een administratieve verwerking. Met de grootste mate van zorgvuldigheid worden de gegevens klaargemaakt om ze tijdig bij de rechtbank in Brussel in te dienen;
  2. Voor de partijen die ArcoClaim voor het gerecht heeft gedaagd gelden verschillende verjaringsdata. Voor Belfius bank en Beweging.net is dat 6 maart 2023. Maar voor de aanklacht tegen de Belgische Staat verloopt de verjaring al op 31 december 2022.

Vanwege de benodigde verwerkingstijd heeft ArcoClaim besloten op genoemde datum de mogelijkheid tot inschrijving definitief te sluiten.

Doe het nu!

Bent u op deze nieuwsbrief geabonneerd maar nog géén lid van ArcoClaim, dan raden we aan direct in actie te komen. Zorg dat het voor u niet te laat is. Ga naar Mijn dossier, log in en maak uw lidmaatschap compleet. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u bij ‘Mijn dossier’ een nieuwe aanvragen. Uw gebruikersnaam is het e-mailadres waarop u deze nieuwsbrief ontvangt.

Roep anderen op om mee te doen!

Er zijn nog meer dan 750.000 gedupeerden die niet zijn aangesloten bij één van de claimorganisaties. Kent u gedupeerden in uw familie of omgeving? Roep ze dan op mee te doen. Stuur deze nieuwsbrief naar hen door. Dit is écht de laatste kans.

Terug naar boven