Behandeling mediatieverzoek door Rechtbank

Behandeling mediatieverzoek door Rechtbank

17 maart 2023

Op 3 maart 2023 werd het verzoek van VZW ArcoClaim tot mediatie behandeld in een zitting voor de rechtbank.

De gedaagde partijen en hun advocaten waren bij deze zitting aanwezig.

De Rechtbank bevestigde dat ArcoClaim het recht heeft om een mediatieverzoek in te dienen. Zij stelde ook dat dit verzoek een zware belasting voor de griffie betekent. Dat komt omdat naast de gedupeerden die ArcoClaim vertegenwoordigt zich duizenden mensen zelfstandig bij de rechtbank hebben gemeld als deelnemer aan de rechtszaak. De griffie moet al deze mensen uitnodigen en dat zou ervoor kunnen zorgen dat er duizenden mensen naar die zitting komen. Dit zou een dermate grote belasting voor de griffie betekenen dat een goede voorbereiding noodzakelijk is. De zaak werd uitgesteld om de nodige voorbereidingen te treffen.

Zodra hierover meer nieuws is zullen wij onze leden via een nieuwsbrief informeren.

Reacties

  • Geert De Cuyper
    Geert De Cuyper
    Hartelijk dank dat VZW ArcoClaim alle moeite verder wil doen om onze belangen te behartigen. Bedankt voor het vele werk hieraan gekoppeld. Het is toch eigenaardig dat er in de pers hierover niets meer verschijnt. Gaat de politiek ervan uit dat er toch niets meer aan te doen valt en dat dit een dode mus zal baren ? Ze lijken ervan verlost en lachen er misschien mee. Toch blijf ik nog hopen. Vele dank
Terug naar boven