ArcoClaim sleept Beweging.net voor de rechtbank

ArcoClaim sleept Beweging.net voor de rechtbank

26 mei 2021


De vzw wil dat Beweging.net verantwoording aflegt over haar rol in het Arco drama. Ook eist zij schadevergoeding voor al haar leden. 

Beweging.net voor de rechter

Vanmorgen heeft VZW ArcoClaim een dagvaarding laten bezorgen op het hoofdkantoor van Beweging.net. De overkoepelende sociale organisatie wordt daarmee partij in de al lopende procedure tegen NV Belfius Bank en de Belgische Staat voor de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel. De organisatie zal verantwoording moeten afleggen voor haar rol in het Arco debacle, en de vzw vordert schadevergoeding voor al haar leden.

Dit is de ontbrekende schakel in de lopende Arco procedures en een historisch moment”, zegt Ab Flipse, voorzitter van VZW ArcoClaim. “Beweging.net is in geen enkele procedure ooit gedagvaard, terwijl zij een doorslaggevende rol speelde in het Arco drama.

VZW ArcoClaim heeft geen andere keuze dan Beweging.net – voorheen ACW – te dagvaarden, omdat Belfius in het debat de aansprakelijkheid steeds verlegt naar de Arco vennootschappen. En deze zijn, zoals iedereen weet, uit de voorganger van Beweging.net voortgekomen. Daarmee legt Belfius de aansprakelijkheid bij Beweging.net. VZW ArcoClaim wil, uit naam van haar leden, dat Beweging.net in de discussie komt en publiekelijk verantwoording aflegt. Voorzitter Ab Flipse: “Onze leden vormen, samen met alle gedupeerden, de basis van Beweging.net. Het wordt de hoogste tijd dat Beweging.net uitleg geeft aan haar eigen leden. Zij is een van de hoofdverantwoordelijken van het probleem en moet nu deel van de oplossing worden.”

Voor meer informatie lees het persbericht.

Terug naar boven