Vraag over registratie meerdere gedupeerden onder Pluslidmaatschap

Vraag over registratie meerdere gedupeerden onder Pluslidmaatschap

17 maart 2021


ArcoClaim ontvangt dagelijks vragen over de vereniging, het lid worden en de procedures. 

Deze keer behandelen we de vraag: ‘Ik heb voorheen bij mijn Pluslidmaatschap meerdere gedupeerden opgegeven. ArcoClaim heeft het lidmaatschap aangepast. Moet ik iedereen nu afzonderlijk aanmelden?’

Nee dat hoeft niet! Tot aan december 2020 konden mensen een betaald Pluslidmaatschap nemen en daarbij meer dan één Arcogedupeerde opgeven.

Vanaf januari 2021 is de regel dat iedere gedupeerde die zich bij ArcoClaim wil aansluiten, zelf lid moet worden en daarvoor eenmalig € 25,- betaalt. Elders in deze nieuwsbrief hebben we uitgelegd dat het geld écht nodig is om te kunnen procederen. Maar de keuze om iedere gedupeerde zélf lid te laten worden, doen we ook op advies van onze advocaten, omdat een lid eigenlijk alleen zichzelf kan vertegenwoordigen. Uitzonderingen zijn er voor erfgenamen van gedupeerden en minderjarige kinderen.

Voor de mensen die vóór 2021 een Pluslidmaatschap hebben afgesloten, geldt: u hoeft niets te doen! De gedupeerden die u heeft opgegeven, blijven geregistreerd onder uw lidmaatschap. Voor u blijft de situatie dus zoals die is. 

Terug naar boven